x 

Reportasjer

 LIPPE kaffe hos DIN kaffebar

 

Vi har snakket med Jan-Tore Eger Heed Hos DIN Kaffebar for å ta temperaturen på kaffesalget og får å finne ut hva de gjør for å promotere god kaffe nå før jul. 

 

 DIN kaffebar holder til i særpregede lokaler i Kong Rings gate i sentrum av Hønefoss. Kaffebaren holder åpent 6 dager i uken, og tilbyr lokalbefolkning, turister og andre forbipasserende nytrukket kaffe, hjemmebakte boller og kaker, i tillegg til et lekkert utvalg delikatessevarer, sjokolade og gaver. Det er 26 sitteplasser i kaffebaren, og på sommeren har de også noen småbord på gaten utenfor.

Hva er viktig når man skal sette fram varer nå før jul?

Hos oss ser vi fordelen av å kombinere ulike varegrupper for totalt sett å tilby kunden et større utvalg som harmonerer og spiller på lag. Det er viktig å tenke helhet og kvalitet i vareutvalget, og rundt juletider er det høysesong for sjokolade, kaffe, te og alt som kan fortæres når øynene er større enn magen. Det vi synes er veldig gøy er at flere og flere fra år til år får øynene opp for kvalitetsvarer, og bruker gjerne både ekstra penger og tid på gode varer i julefeiringen. Dette er også noe vi har i bakhodet når varer plasseres i butikken, og kombinasjoner som igjen kan gi nye opplevelser er lurt å tenke på.

 Kaffe fra LIPPE hos din kaffebar

 

Siden julekaffe blir et fokusprodukt helt fram til jul, på hvilke andre områder støtter dere opp om markedsføring og salg?

Vi benytter noe  sosiale medier til å få budskapet ut til kundene våre, samtidig som vi forsøker å supplere markedsføringsbiten med enkle grep som plakater på gatebukken og små plakater i butikken. Samtidig er våre baristaer opptatt av råvarene, og sprer villig vekk det de kan av informasjon til våre kunder.

 

Hva kjennertegner årets julekaffe?

Som med fjorårets utgave er også årets julekaffe fra LIPPE et fjellstøtt kompani til julens mat og kaker. I DIN kaffebar er vi store fans av flere afrikanske sorter, og årets Wote fra Etiopia er intet unntak. Tilbakemeldingene blant oss som jobber i kaffebaren er at det krydrede, men ikke nevneverdig søte preget på kaffen gjør den ideel til sesongen. 

 

Har dere selv prøvd julekaffe til forskjellige kaker og etter mat? Hva er deres inntrykk av kaffen?

Hos oss har det vært så hektisk den siste tiden at vi knapt nok har rukket å prøve julekaffen til mer enn det vi serverer i kaffebaren, men til kaker er julekaffen knallgod. Den er kraftig og smaksrik nok til å holde stand selv etter nokså tung mat, så vårt inntrykk er at hvis man kjøper julekaffen i år, så har man en perfekt allrounder klar for feiringen.

 

Har dere lagt en strategi for hva dere skal selge i førjulstiden? Hvorfor er dette viktig?

I DIN kaffebar har vi et noe utradisjonelt utvalg varer. Vi har i flere år også solgt en del julepynt, kunstige juletrær, store mengder sjokolade, kaffe og te. Vi opplever at varene vi har for salg gjør folk både nygjerrige på stedet, men også på varene fordi vi bevisst velger varer som iallfall i Hønefoss ikke dukker opp på hvert gatehjørne. I Hønefoss når vi absolutt et marked som setter pris på kvalitet og gode opplevelser. Strategien vår før jul er å tilby våre kunder et utvalg varer som tilsammen utgjør en perfekt gave til nære og kjære eller gjør at man kan unne seg selv noe utenom det vanlige. For oss blir det viktigere å gi våre kunder en opplevelse når de handler, kontra det å bare tilby gode varer. Fordelen er at når varene er så gode som de er, og opplevelsen av service og kunnskap er god, blir totalen enda bedre. Og med det kan man ønske folk en God Jul når de går.

www.dinkaffebar.no

www.facebook.com/dinkaffebar