x 

Produktomtale

LIPPE espresso #1kes2042 167x167LIPPE espresso #3LIPPE espresso #4LIPPE espresso #6

Da LIPPE startet med produksjon av espresso var ikke tanken at det skulle finnes hele seks ulike espressotyper. Etter hvert som vi så behovet for flere blandinger, ble de nye blandingene lagt på i kronologisk rekkefølge som #2, #3, #4 osv. uten noen spesiell tanke bak hvilket nummer de fikk.

Dette vil vi nå endre på og skape en viss logikk i navngivingen. #1 og #2 vil være vår lysest brente espresso, mens #4 og #5 vil være de mørkeste. #3 ligger per i dag mellom #2 og #4. #6 er økologisk og brenningen vil tilpasses hvilke komponenter som til en hver tid er tilgjenglig. Den består derfor som #6 i en egen kategori helt til sist i rekken. Vi håper at disse endringene skal føre til at det blir lettere, både for dere som er våre kunder og for deres kunder igjen, å orientere seg i smakslandskapet våre epsressoer representerer.

LIPPE espresso #1  #1 vil som før være en stedsegen espressokaffe. Vi velger den kaffen som vi synes gir den aller beste espressoen eller som vi synes det er spennende å brenne og servere alene. Dette vil være vårt lyseste alternativ og passe best som ren espresso eller evt. americano.
kes2042 167x167  #2 vil nå være den som tidligere het #4. Dette er en blanding av våre beste komponenter, og brennes nesten eller like lyst som #1. Her kan du forvente deg en frisk syre, gjerne fra en afrikansk komponent, som balanseres med en søtere kaffe som ofte vil være av latin-amerikansk herkomst.
 kes2038 167x167  #3 blir en ny blanding basert på tidligere #2, men består av nye komponenter og har en helt ny brenneprofil. Brenningsgraden ligger midt mellom de lyse og mørke variantene våre. Vi får dermed med oss litt av fruktigheten som finnes i de lyse blandingene, mens vi også får med sødmen og evnen til å sette smak gjennom melk fra de mørkere blandingene.
 kes204 VERSJON2 167x167  #4 var tidligere #3. Dette er en mørkere brent espresso som er komponert spesifikt for å fungere bra i melkebaserte drikker. Vi blander inn litt fruktige komponenter for å skape dybde i smaksbildet, noe som gjør at den også egner seg godt for den som er glad i en kraftig espresso alene. Selv om vi omtaler dette som vår mørke espresso, er den vesentlig lysere enn det som gjerne kalles "italienskbrent" og hakket lysere enn typisk norditaliensk espresso. 
kes205 167x167 #5 består som før, og er også en mørkere brent espresso som kan minne om det du får servert i Nord-Italia. Her har vi lagt vekt på å skape en stor og søt espresso, med innslag av krydder og søt tobakk. Veldig god med melk. Selv om vi omtaler dette som vår mørke espresso, er den vesentlig lysere enn det som gjerne kalles "italienskbrent" og hakket lysere enn typisk norditaliensk espresso. 
#6 består som før, og er vårt økologiske alternativ. For tiden inneholder den kaffe fra Brasil, Peru og Etiopia, og er en mellombrent variant. Kaffen fra Brasil og Peru gir fylde og sødme, mens kaffen fra Etiopia bidrar med toner av urter og floralitet.

Dette betyr at du må være ekstra obs når dere bestiller espresso f.o.m. neste uke. Vi vil også ha fokus på endringene og hjelpe dere slik at dere får den espressoen dere skal ha. Vær ekstra oppmerksom når du bestiller så ikke du får en annen kaffe enn den du hadde tenkt.