x 

Produktomtale


kaffekopper

Oppdatert med det nyeste og beste. Vi har fått tak på noe av det beste innenfor hver sin kategori. I denne artikkelen presenterer vi en oversikt om hvilke single estate og single origin kaffesorter som er tilgjengelig akkurat nå. Følg med, for flere herligheter dukker snart opp.


 

LIPPE rene kaffesorter:

 

KKE008Githiga
Kenya

Smaksprofil: Mørke solbær. Solbæraktig syrlighet og plommesødme. Stor, fyldig og kompleks som en god Kenya skal være.
Prosessering: Vasket og soltørket. Frukten sorteres for hånd ved at umoden og overmoden frukt fjernes. Fruktkjøttet fjernes mekanisk hvorpå kaffen fermenteres i sementtanker i 20-30 timer. Siden vaskes kaffen og senkes i rent, friskt vann i 16-18 timer. Soltørket på afrikanske senger i opptil 21 dager.
Geografi: Muranga, nabofylket til Nyeri, syd for Mount Kenya i Kirinyaga. Dyrkes i vulkansk jord av småbønder i Kikuyu.
Bønnetype: SL28 og SL34.
Bruksområde: Passer til trakter, aeropress, dryppstasjon, presskanne.

Tilgjengelig i 250g stående ventilpose med lukkemekanisme og 1kg ventilpose

KKE007

Chapadao de Ferro
Brasil

Smaksprofil:  Røde epler, nøtter og sjokolade. Kompleks og fyldig med stor sødme.
Farm: Ruvaldo Delarisse driver farmen Chapadao de Ferro.
Bønnetype: Catuai
Geografi: Cerrado Mineiro, 1250 moh
Prosessering: Naturprosessert
Innhøsting: September 2014
Sertifisering: ingen
Bruksområde: trakter, presskanne mm

Ruvaldo Delarisse er farmeren bak denne fantastiske naturprosesserte kaffen. Chapadao de Ferro betyr jernplatået, og henspiller på det jernholdige jordsmonnet på farmen – som faktisk
befinner seg i en gammel, utdødd vulkan. Farmen ligger i Cerrado i Minas Gerais, et område som er kjent som Brasils kanskje beste kafferegion. De siste tre årene har denne kaffen vunnet 1. premien i «Minas Gerais Quality Coffee Contest». I tillegg ble kaffen av BSCA (Brazil Specialty Coffee Association)
kåret til årets beste kaffe i Cerrado Mineiro-regionen.

Ruvaldo selv er involvert i alle steg i prosessen, og han har et sterkt engasjement for miljøet. Strenge regler for kvalitetskontroll og bærekraftig jordbruk blir etterlevd, noe som har resultert i en fantastisk kaffe med lavt miljøavtrykk. 

Thunguri

Knots
Etiopia

Smaksprofil: Søt og aromatisk kaffe med smak av bær og klementin. Lang krydret ettersmak.
Opprinnelse: Etiopia, Gedebe i Yirgacheffe.
Prosessering: vasket og soltørket
Innhøsting: Desember 2014/Januar 2015
Bruksområde: Smaker best f.o.m. åtte dager etter brenning. Husk å lufte kaffen. Passer til trakter, aeropress, dryppstasjon, presskanne.
 
 
 
 knots, gebede, yirgacheffe
Familien Knots står bak denne kaffen. Hvert familiemedlem eier 3000 til 4000 trær hver, og leverer inn til familiens felles mølle hvor kaffen blir prosessert. Kaffen består av stedegne etiopiske bønnetyper som er veladaptert til de lokale vekstforholdene. Bønnene gjæres i 36 til 48 timer, før de vaskes og tørkes på afrikanske senger



 

Montecristo
Colombia

Smaksprofil: Leskende og «juicy». Fin sødme og en rund syre med smak av bringebær, cantaloupe og gule plommer. Melkesjokolade og karamell i avslutningen.
Prosessering: Vasket og soltørket.
Innhøsting: Oktober 2014
Geografi: Dyrkes på ca. 1700 - 1800 meters høyde i Huila.
Bønnetype: Castillo, Caturra og Colombia.
Bruksområde: Passer til trakter, aeropress, dryppstasjon, presskanne.

 

 

Montecristo kommer fra den lille landsbyen ved samme navn i Pitalito, Huila, Colombia. I 1996 grunnla farmerne i området den lokale jordbruksorganisasjonen APAI.
Organisasjonen er eid av farmerne i området, og det gode samarbeidet har bl.a. resultert i denne fantastiske kaffen. APAI er også fairtrade-sertifisert. Kaffen vokser
på ca. 1750 meters høyde ove havet, og nyter her godt av et relativt kjølig klima som gir lang modningstid og således stor sødme og fin syre i bønnene.

montecristo, apai

Her er noen av karene i jordbruksorganiskasjonen APAI