x 

Produktomtale

ren kaffe

LIPPE fører et bredt spekter av rene sorter kaffe fra ulike land og verdensdeler, samt 7 særegne espressoblandinger. Vi er alltid på leting etter de beste kaffebønnene i markedet. Før hvert innkjøp av nye partier kaffe, smakes det på store mengder kaffeprøver. Kun en svært liten del av kaffen tilfredsstiller LIPPEs strenge kvalitetskrav, og får bli med på ferden videre til ferdigprodusert LIPPE-kaffe. Her kan du se en oppdatert liste over hva som per i dag er tilgjengelig av rene kaffesorter. 


Brasil Fazenda Jacaranda DEBIO

Smaksprofil: Stor og søt fruktsmak med god balanse.
Farm: Jacaranda, som har 90 hektar økologisk kaffeplantasje
som har vært sertifisert siden 1991. 20
gårdsarbeidere og 7 partnere i driften.
Bønnetype: 30% Yellow Bourbon, 30% Mundo Novo,
20% Yellow Catuai, 10% Yellow Icatu og 10% andre
Geografi: Ligger i fjellene i Minas Gerais, syd i Brasil,
Fortaleza de Minas kommune. 685-750 m.o.h
Prosessering: 80% naturprosessert og 20% naturprosessert
hvor fruktkjøttet er fjernet. Soltørket.
Sertifisering: Økologisk, DEBIO
Bruksområde: trakter, presskanne mm


Etiopia Kelenso Mokanisa DEBIO
Smaksprofil: Fruktig med noe florailtet. Hint av
bringebær. Stor og god munnfølelse.
Kooperativ: Kelenso Mokanisa kooperativ. 1551
medlemmer som produserer 2304 tonn kaffe per
år. Kaffen plukket for hånd i perioden semtember til
oktober.
Geografi: Bule Hora i Oromia, Sidamo - den sydligste
provins i Etiopia, opprinnelsesstedet til kaffe. 1825
moh.
Prosessering: vasket og soltørket på opphøyde
tørkesenger
Gradering: 2
Sertifisering: Økologisk DEBIO og Fair Trade
Bruksområde: trakter, presskanne, aeropress mm.
Klar og dinstinguert smak oppnås enklere etter 24
timers lufting.


El Salvador Santa Rita VASKET
Rain forest alliance
Smaksprofil: Stor fylde og kompleksitet med fin
sødme.
Produsent: Farm Santa Rita/San Francisco
Geografi: Apaneca, Ilamatepec mountain range,
1600 m.o.h.
Høsting: November-mars, 2010-2011
Bønnetype: Bourbon
Sertifisering: Rain forest alliance
Prosessering: Håndplukket, naturprosessert, bærtørket
i solen, pakket i grain pro

El Salvador Santa Rita BÆRTØRKET
Rain forest alliance

Smaksprofil: Stor fylde og kompleksitet med fin
sødme.
Produsent: Farm Santa Rita/San Francisco
Geografi: Apaneca, Ilamatepec mountain range,
1600 m.o.h.
Høsting: November-mars, 2010-2011
Bønnetype: Bourbon
Sertifisering: Rain forest alliance
Prosessering: Håndplukket, vasket og tørket i solen,
pakket i grain pro


Guatemala Alta Verapaz Maragogype
DEBIO Fair Trade

Smaksprofil: Medium søt og ren kaffe med et lett
hint av bær. Maragogype, også kalt elefantbønner er
verdens største bønne. God maragogype er balansert
med lett fruktighet og lang ren munnfølelse.
Geografi: Coban, Alta Verapaz m.o.h.
Høsting: November-Februar 2010-2011
Sertifisering: DEBIO økologisk, Fair Trade
Prosessering: fullstendig vasket og soltørket

Panama Hacienda La Esperanza DEBIO

Tørking av kaffe på farmen La Esperanza
Smaksprofil: Ren og balansert, stor og god sødme.
Aroma med floralt preg.
Farm: La Esperanza har en årlig produksjon på bare
300-700 sekker i året. Kaffeplantene vokser i skyggen
av stedsegne trær som er gunstig for næringstilgangen
i jordsmonnet.
Geografi: 1400-1600 m.o.h.
Bønnetype: 60% Arabica caturra, 20% Arabica typica
og 20% Arabica catuai, samt andre typer.
Sertifisering: Økologisk, debio
Prosessering: våprosessert/vasket og soltørket
på betong. Alt fruktkjøtt blir ivaretatt og brukt som
gjødsel på farmen.
Bruksområde: trakter, presskanne med mer


Honduras Decaffeinato DEBIO

Smaksprofil: Ren og velsmakende, middels sødme
og syrlighet. God fylde.
Opprinnelse: Koffeinfri Arabica-bønner fra Honduras
Sertifisering: økologisk DEBIO
Prosessering: vasket, dekaffeinert 


Brasil Fazenda Rainha

Smaksprofil: Fyldig, søt kaffe med lang ettersmak.
Kremet munnfølelse. Smak av nøtter og sjokolade.
Anbefales til ostekake og desserter med frukt og bær
eller for seg selv i ettermiddagssolen.
Geografi: 1100-1500 moh, regionen Mogiana, i
staten São Paolo. Fazenda Rainha har vært i familen
Carvalho Dias eie sdien 1890, og drives nå av Gabriel
de Carvalho Dias
Prosessering: Semivasket, pulped natural.
Bønnetype: Arabica, Yellow Bourbon
Sertifisering: Vanlig
Bruksområde: trakter, presskanne mm


Etiopia Sidamo Dara Kebado BÆRTØRKET

Smaksprofil: Stor, søt og fyldig kaffe med lett
tilbaketrukket syre. Tilbaketrukket aroma av fersken
og jordbær.
Geografi: Kebado, Dara, Sidamo 1600-2000 m.o.h.
Høsting: Oktober/Januar, 2010-2011
Gradering: Sidamo-3
Sertifisering: Vanlig
Prosessering: bærtørket, naturprosessert og soltørket
Operation Cherry Red (OCR), noe som innebærer
at kun de perfekt modne kaffbærene høstes.

Guatemala Chiquimula Pacamara
Smaksprofil: Stor, søt og fyldig kaffe med lett tilbaketrukket
syre. Saftig og leskende. Bærfrukt.
Geografi: New Oriente, La Cumbre, Chiquimula, 1200
- 1450 moh,
Bønnetype: Pacamara er en hybrid av Pacas og Maragogype.
Gradering: SHB,
Sertifisering: usertifisert
Prosessering: vasket og soltørket, pakket i grain pro.  

Kenya Karimikuiu AA

Smaksprofil: Ren saftig og leskende kaffe med
smak av moden solbær og krydder. Kaffen er vinøs
og ligger søte retter med frukt eller bær. Syren og
sødmen behagelig i munnen. Kan gjerne nytes kun for
smakens skyld.
Prosessering: vasket og soltørket på hevede tørkebord.
Gradering: AA
Opprinnelse: Kaffen er dyrket sentralt i Kenya i
NKirinyaga-distriktet. Divisjon: Gichugu. Prosessert
hos Rungeto Farmers Co-operative Society Ltd med
500 aktive medlemmer. Dyrket i kaldt klima 18-24
grader celsius.
Bruksområde: Trakter, presskanne med mer

Panama Finca Los Lajones

Smaksprofil: Saftig og leskende kaffe. Stor sødme
med aroma av moden, oransje sitrus. Hint av sjokolade
i ettersmaken.
Opprinnelse: Ved vulkanen Baru, Boquete, Panama.
1750-2100 moh. Farmen eies av Graciano Cruz R og
hans sønn
Bønnetype: Geisha, Caturra, Yellow Catuai, Pacamara
Prosesering: Honey-prosessert på ”African raised
beds”

Papua New Guinea Agoga Fair Trade

Smaksprofil: Fyldig kaffe med stor sødme. Ren og
lett syre med smak av mango. Geografi: Agoga kaffeplantasje.
Prosessering:
Prosessering: vasket og soltørket på opphøyde
’afrikanske senger’. Pakket grain pro
Gradering: 2
Sertifisering: Vanlig Fair Trade
Bruksområde: trakter, presskanne, aeropress mm 

For å bestille kaffe, gå her