x 

Personvern

Denne personvernerklæringen forteller hvordan Temperato samler inn og bruker personopplysninger.

Temperato espressomaskiner AS, heretter kalt Temperato, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Der det daglige ansvaret er delegert, kommer det fram under hvert enkelt punkt. Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke ansvaret. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

 

Generelt

Temperato registrerer og lagrer ingen sensitive personopplysninger. Kun følgende personopplysninger behandles:

Firmanavn, adresse, epost og telefonnummer og firmaets kontaktperson med tilhørende telefonnummer og epostadresse.

Privatpersoners navn, adresse, epost og telefonnummer 

 

Behandling av personopplysninger på www.temperato.no

Webredaktøren har det daglige ansvaret for Temperatos behandlinger av personopplysninger på Temperato.no, med mindre annet er oppgitt under. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Temperato er selv databehandler av nettstedet temperato.no. Unntaket er vår driftsleverandør for Temperato.no netbox.no og vedlikeholder Syntax Error - Rune Rasmussen, syntaxerror.no

Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettsted, lagres på egne servere som driftes av Netbox. Det er kun Temperato, Syntax Error - Rune Rasmussen og Netbox som har tilgang til opplysningene som samles inn. En egen databehandleravtale mellom Temperato, Syntax Error - Rune Rasmussen og Netbox regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles.

 

Informasjonskapsler

Informasjon om vår bruk av informasjonskapsler.

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside.

Vår nettside bruker informasjonskapsler for å adskille deg fra andre brukere av  nettsiden. Dette hjelper oss i å kunne tilby deg en bedre opplevelse når du blar deg rundt på nettsiden vår og for å gi oss muligheten til forbedre nettstedet.

Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, jf. ekomloven § 2-7b.

Følgende informasjonskapsler brukes på Temperato.no:

  • Analyseverktøyet Google Analytics plasserer 4 filer på din maskin (disse begynner med _ga, _gat, _gid og _dc_gtm). Disse informasjonskapslene er brukt til å samle informasjon om hvordan besøkende bruker våre nettsider. Vi bruker denne informasjon til å lage rapporter og til å hjelpe oss med å forbedre nettsiden. Google Analytics lagrer ingen personlig informasjon om ditt besøk på våre nettsider. 
  • Joomla som er CMS systemet som våre nettsider kontrolleres av plasserer informasjonskapsler som heter JpaneSlider. Disse brukes på sider som inneholder slides (automatisk bildefremvisning og panelvalg) for å kunne huske hvilke paneler som sist ble åpnet etter som du beveger deg mellom disse sidene. 
  • Standard Joomla installasjon som vi benytter lagrer informasjon om hvilke sider du besøker. Siden vi ikke tilbyr noen innlogging, vil vi aldri vite hvem du er.  Dette er en ren teknisk informasjonskapsel som Joomla må ha for å fungere. Filnavn på informasjonskapselen som lagres er en autogeneret UUID (Universal Unique Identifier). 

Følgende informasjonskapsler brukes på temperato.no:

  • For å vite om du er logget inn i systemet eller ikke og hvilken avsender du representerer til enhver tid lagrer vi sesjonen din i en informasjonskapsel på disken

Slik administrerer du informasjonskapsler (nettvett.no) https://nettvett.no/slik-administrer-du-informasjonskapsler/

 

Bruk av GoogleMaps

For å gjøre det lettere å finne fram til oss og for å vite hvor våre kaffer kommer fra, bruker vi google Maps til å vise kart og veibeskrivelse. Google Maps drives av Google Inc. 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. Når du benytter denne tjenesten, aksepterer du Googles innsamling og bruk av data som du selv oppgir. Google maps vilkår finner du her: http://www.google.com/intl/en_en/help/terms_maps.html

 

Bruk av Instagram

Vi viser tjenester fra Instagram på våre nettsider. Instagram er en tjeneste levert av Instagram Inc. Hvis du velger å trykke på en lenke på våre nettsider som går til Instagram, vil Instagram motta informasjon om at du har besøkt den korresponderende siden på våre nettsider. Hvis du er logget inn på Instagram, kan Instagram knytte det faktum at du har besøkt våre sider til din Instagramkonto. Du kan lese mer om Instagrams datainnsamling her: https://help.instagram.com/155833707900388

For å unngå at Instagram bruker loggører ditt besøk på våre sider, må du logge ut av instagram før du besøker våre sider.

 

Nyhetsbrev

Nettsidene våre tilbyr muligheten til å abonnere på nyhetsbrev. Nyhetsbrevet tilbyr periodevis om enn ikke ofte, informasjon om våre produkter, tilbud og tjenester. For å motta vårt nyhetsbrev trenger vi en gyldig epostadresse. Vi vil gjennomgå epostadressen du oppgir for å forsikre oss om at du er den rettmessige eieren og om eieren av epostadressen er autorisert til å motta nyhetsbrevet. Ved å abonnere på nyhetsbrevet, vil IP-adressen, tid og dato for inngåelse av abonnement bli logføret. Dette gjøres for å beskytte misbruk av tjenesten eller abonnentens epostadresse. Vi vil ikke samle inn annen data. Data som samles inn er data som abonnenten selv oppgir og vil kun bli benyttet til å distribuere nyhetsbrevet.

 

Bruk av MailChimp

Du vil bli spurt om å godta at dine personlige data benyttes til å sende deg nyhetsbrev som følger. Vi benytter MailChimp til å sende vårt nyhetsbrev til våre abonnenter. MailChimp er en tjeneste levert av Rocket Science Group, LLC, 512 Means Street, Suite 404, Atlanta, GA 30318, USA.

Data som lagres ved inngåelse av abonnement (epostadresse, navn, IP-adresse, tid og dato for registrering), vil bli sendt til en server eiet av Rocket Science Group, LLC, 512 Means Street, Suite 404, Atlanta, GA 30318, USA i samsvar med EU-U.S. Privacy Shield Framwork.

Mer informasjon om personværn hos Mailchimp finnes her:

http://mailchimp.com/legal/privacy/

Abonnementet kan når som helst avbrytes. For å gjøre dette, vennligst benytt tidligere utsendt nyhetsbrev.

Sporing av nyhetsbrev

Våre nyhetsvrev inneholder såkalte ‘web bugs’ som gjør at vi kan gjenkjene om og når en epost er blitt åpnet og hvilke lenker i denne eposten som er blitt åpnet. Denne informasjonen lagres på tjeneren til Mailchimp slik at vi kan sende direkte eposter til hver enkelt mottaker. Du vil blir herved spurt som følger:

Bruk og videreformidling av personopplysninger

Når du bestiller varer eller abonnement fra Temperato ber vi om personopplysninger fra deg. Temperato er forpliktet til å behandle personopplysninger fra sine kunder på en forsvarlig måte, i samsvar med personvernloven.

Temperato kan bruke dine personopplysninger for å kommunisere med deg vedrørende ditt kundeforhold, dine varekjøp og din bruk av våre IT løsninger. Temperato forplikter seg til ikke å videreformidle personlig opplysninger til andre enn våre underleverandører for utsendelse av varer du har bestilt og til de transportører du har valgt å benytte i våre løsninger.

 

Bestilling av abonnement

Når du bestiller abonnement på Temperato, ber vi deg angi opplysninger som er nødvendig for å aktivere abonnementet. Dette innbefatter brukerkonto (du skal kunne logge deg inn på systemet), navn, adresse, telefonnummer og epostadresse til den som skal motta faktura på abonnementet. Opplysningene du har gitt oss vil lagres på temperato.no og i vårt regnskapssystem PowerOffice GO så lenge som nødvendig i henhold til bokføringsloven etter at kundeforholdet er opphørt. 

 

Bestilling av varer

Når du bestiller varer fra Temperato, ber vi deg angi opplysninger som muliggjør utsendelse og fakturering av de varer du har bestilt. Opplysninger om din bestilling lagres så lenge det er nødvendig iht. regnskapslovens krav.

 

Utsending av varer

Når du bestiller varer og ønsker dem tilsendt, benytter Temperato Cargonizer.no/Logistra.no for å kommunisere med tranportører. Informasjon som er nødvendig for å gjennomføre frakten vil bli registrert i Cargonizer/Logistra og overført fraktselskapet, slik som navn, adresse, telefon og epostadresse. Mer informasjon finnes her: 

https://logistra.no/personvernerklering

 

Kontakt oss

Når du fyller ut skjema for å bli kontaktet av oss, vil vi kun benytte dine opplysninger i forbindelse med den konkrete henvendelsen. Personopplysningene vil bli slettet etter 2 år, eller når du ber oss om at disse slettes. 

 

Support- og andre henvendelser

Temperatos medarbeidere benytter e-post i alminnelig dialog med interne og eksterne kontakter. Den enkelte er ansvarlig for å slette meldinger som ikke lenger er aktuelle, og minst hvert år gjennomgå og slette unødvendig innhold i e-postkassen. Ved fratreden slettes e-postkontoene, men enkelte relevante e-poster vil normalt bli overført til kollegaer.

Telefonsamtaler (telefonnummer fra og til, samt tidspunkt for samtalen) logges i vår telefonsentral. Denne loggen er nødvendig for administrasjon og drift av systemet. I tillegg har ansatte en oversikt over de siste anropene på sine telefoner.

 

Opplysninger om ansatte

Temperato behandler personopplysninger om sine ansatte for å administrere lønn og personalansvar. Rettslig grunnlag følger av personopplysningsloven § 8, første ledd og § 8 a), b) eller f) samt § 9 a), b) og f). Det er daglig leder som har det daglige ansvaret for dette. Det registreres nødvendige opplysninger for utbetaling av lønn, for eksempel grunndata, lønnsnivå, tidsregistrering, skatteprosent, skattekommune og fagforeningstilhørighet. Andre opplysninger om ansatte er knyttet til vedkommendes arbeidsinstruks og tilrettelegging av vedkommendes arbeid.

Dessuten registreres det opplysninger i tilknytning til nøkkeladministrasjon av inn- og utpasseringer. Opplysningene utleveres bare i forbindelse med lønnsutbetalinger og andre lovpliktige utleveringer. Sletterutiner for personalopplysninger følger regnskapsloven og arkivloven. Opplysninger om navn, stilling og arbeidsområdet regnes å være offentlige opplysninger og kan publiseres på tilsynets nettsider.

Alle stillingssøknader blir lagret i vårt elektroniske arkiv i ca. ett år før de makuleres. Alle andre dokumenter, bl.a. søkerlister og innstillinger bevares. Det er daglig ledersom er ansvarlig for dette. Unntaket er arkivets personalmappe for tidligere og nåværende ansatte. Her blir blant annet stillingssøknaden arkivert/oppbevart. Personalmapper skal bevares (dvs. at stillingssøknaden ikke blir slettet eller makulert). Personalmapper blir ryddet ved utløp av arbeidsforholdet. Tilgangen er  begrenset til tjenstlig behov.

 

Logging i temperato.no

Temperato har alminnelige sikkerhetslogger på temperato.no og sikkerhetsansvarlig har fått delegert ansvaret for dette. Det er de ansattes og kundenes bruk av systemet som blir registrert her. Det gis ikke ytterligere informasjon her av hensyn til sikkerheten i våre systemer.

Det rettslige grunnlaget for slike logger er for å ivareta bevismateriale i forbindelse med hendelser der man krever dokumentasjon for hvem som har utført hvilken operasjon til hvilket tidspunkt.

På www.temperato.no logges ingen personopplysninger utover når kundekonto er opprettet og sist besøkt.

 

Rettigheter

Alle som spør har rett på grunnleggende informasjon om behandlinger av personopplysninger i en virksomhet etter personopplysningslovens § 18, 1. ledd. Temperato har gitt denne informasjonen i denne erklæringen, og vil henvise til den ved eventuelle forespørsler. De som er registrert i en av Temperatos systemer har rett på innsyn i egne opplysninger. Vedkommende har også rett til å be om at uriktige, ufullstendige eller opplysninger Temperato ikke har adgang til å behandle blir rettet, slettet eller supplert. Krav fra den registrerte skal besvares kostnadsfritt og senest innen 30 dager.

Endring av personvernerklæringen

Dersom vi foretar endringer i erklæringen vil vi publisere den endrede erklæringen her, sammen med dato for endringen. Dersom vi foretar betydelige endringer i erklæringen, vil vi også legge ut en melding på vår nettside. Eventuelle endringer gjelder bare fra dato for endringen.

 

Kontaktinformasjon

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Telefon: +47 40 00 57 59

Rosenholmveien 6, 1252 Oslo

Sist oppdatert mai 2018.