x 

Colombia Finca Fernandez, 250g

Søt og fruktig. Aroma av marsipan, kjeks og sjokolade. Smak av mandarin, jordbær, sirup, karamell og plomme.
Prosessering: Vasket og soltørket.
Geografi: Farmen ligger på ca. 1750 meters høyde i Valle del Cauca, Colombia.
Bønnetype: Colombia og Castillo.
BruksområdePasser til trakter, aeropress, dryppstasjon, presskanne.


Leveres i 1 x 250 g ventilpose med lukkesystem.
Kr. 109,91

 finca fernandez

Årets julekaffe kommer fra farmen Finca Fernandez i Cauca-dalen sørvest i Colombia. Her dyrker farmeren James Fernandez kaffe av variantene Castillo og Colombia på 1750 meters høyde over havet i bratte åssider med vulkansk jordsmonn. Nettopp jordsmonnet regnes som en viktig årsak til kaffens kvalitet. Vulkansk jord er rik på mineraler og gir optimale næringsvilkår for kaffeplantene. Høyden over havet gjør at de varme dagene avløses av kjølige netter. Dette fører igjen til en lengre modningssesong som gir bønnene mer tid til å utvikle sukker og syre.  

James har dyrket kaffe siden 2004, og har de siste fire årene i tillegg jobbet som profesjonell kaffesmaker for et av de store eksportfirmaene i regionen. Dette har hatt en svært positiv effekt på kaffekvaliteten fra farmen hans. Ved å jobbe for et firma som eksporterer kaffe til spesialkaffekunder verden over, har hans forståelse for hva kunden etterspør økt betraktelig. Denne informasjonen har han aktivt brukt til å iverksette forbedringstiltak på farmen sin. Han har bl.a.gått til anskaffelse av ny sorteringsmaskin, vannrenser, fermenteringstanker osv.

Bønnene høstes vanligvis mellom mai og juli. Hvert kaffetre blir plukket i tre eller fire omganger med 25 dagers mellomrom. Dette gjøres for å hele tiden kunne høste kun de helt modne bærene. På store industrielle farmer blir gjerne hver tre høstet kun en gang, og alle kaffebærene går inn i samme sortering. Tenk deg en norsk jordbærbusk: på hver busk finnes det noen bær som er helt modne, noen som er halvmodne og noen som fortsatt bare er kart. Man ville ikke vært særlig fornøyd med å få en kurv jordbær med en blanding av helt grønne og overmodne bær. På samme måte vil ikke vi være fornøyd med en blanding av under- og overmodne bønner. Det smaker rett og slett ikke godt! 

Årets julekaffe er nøye plukket ut for å passe de smakene man gjerne ønsker seg til jul. På aroma finner vi melkesjokolade, kjeks og marsipan. I smaken finner vi mandarin, sirup, blå plomme og hasselnøtt. I ettersmaken er det toner av kakao og karamell.

Det er ennå ingen omtaler for dette produktet.