x 

Rancilio Silvia espressomaskin v2017

Silvia_E_front
front_angle
SILVIAretro
Kompakt og robust halvprofesjonell espressomaskin med stor kapasitet, 14kg. Har kommet til topps i mange tester. Finnes ingen maskin i denne prisklassen som kommer så tett opp mot profesjonelle maskiner. Nå i oppdatert utgave med svingbar, profesjonelle damparm med stort og ergonomisk damphjul. Les mer her. Medfølger: filterholder, måleskje, enkeltfilter, dobbeltfilter, blindfilter, norsk manual.

Anbefalt tilbehør og oppgraderinger er tempematte, rensemiddel, tamper, rocky kaffekvern, dunkeboks for kaffegrut.
Kr. 5.257,03
Rancilio har ikke spart på noe når det gjelder denne espressomaskinen, og kvaliteten som oppnås avhenger fullt og helt av brukeren og den kaffe som benyttes. Rancilio Silvia har en stor koker i trykk-presset messing som gir god stabiltet i temperaturen og rikelig med damp til melkesteaming. Maskinene gir store mengder damp over lang tid uten å måtte tilføre mer vann til kokeren. Kokeren har 3 termostater for henholdsvis kaffe, damp og sikkerhet. Teknisk informasjon Dimensioner i mm. (LxPxH) 290 x 235 x 340 Spenning 230V 50Hz Elektromagnetisk pumpe 48W Nettovekt 14 kg Kokerstørrelse 3,5 dl Varmeelement koker 1100W for 230V Kapasitet i intern vanntank Lt. 2,5 Vibrasjonspumpen sørger for et høyt og stabilt trykk (mer enn det som i realiteten trengs). Trykket reguleres så ved hjelp av en ventil koblet til kokeren, overskuddsvann/trykk føres tilbake i vanntanken og trykket i gruppen holdes på mellom ~9 bar. Rancilio Silvia er nesten som en profesjonell maskin... Portafilteret eller filterholderen er utformet som på de profesjonelle maskinene: For det første, de buede utløpsrørene sørger for at kaffens bevegelse på vei ned i koppen blir jevnere. For det andre, størrelsen på filterne muliggjør riktig dosering av kaffen. For det tredje, det massive godset i trykk-presset messing bidrar ytterligere til temperaturstabilitet. Maskinene er som de profesjonelle utstyrt med en 3-veis elektroniske ventil, faktisk er den identisk med den i de profesjonelle maskinene fra Rancilio. Denne sørger for at kaffeslam ikke trenger tilbake til kokeren, men blir distribuert til dryppekaret, og at overtrykk i gruppen blir utlignet. På denne måten vil maskinen umiddelbart være klar til bruk, og du slipper å vente på at overtrykk skal sive ut (alternativet ville vært kaffeslam på benken). Nytt pr 2007 er at gruppa til Silvia har mulighet for tilkobling av en podsadapter for bruk av standard kaffepods i stedet for løsvektkaffe. Modellen vil derfor avvike noe fra produktbildene. Podsadapter tilgjengelig separat. Videre er damparmen bevegelig i alle retninger som på Rancilios profesjonelle maskiner. Dessuten er den utstyrt med fingerbeskyttelse.
søndag 27. august 2017
Har hatt Silvia v5 nå en liten måned og er meget fornøyd. Maskinen fremstår meget solid og gir høy kvalitet på espresso hver gang. Steamer er kraftig og har produsert microfoam jeg ikke trodde var mulig på en hjemmemaskin. Maskinen er enkel å forstå og anvende, og den tar seg meget godt ut på kjøkkenbenken. Kan varmt anbefales!
Arne Lie