x 

Vedlikehold

9Vedlikehold er nødvendig for god kaffe. Les om dette her.

Rengjøring av kaffekvern og espressokvern med flate kniver

dosering1.JPGHar du renset kaffekvernen i det siste? Gamle rester av kaffe som legger seg i kvernen har særdeles stor effekt på kaffen. En distinkt bitterhet i koppen vil være resultatet av tilgriset espressokvern.

Alle kaffekverner krever periodisk vedlikehold da kafferester bygger seg opp over tid. Kaffe som blir sittende fast i kvernen vil oksidere og gi dårlig smak til den kaffen som males opp. I ytterste konsekvens vil kafferester gi redusert eller mangelfull funksjon.

 

Read more: Rengjøring av kaffekvern og espressokvern med flate kniver

Vinterlagring / frostsikring av espressomaskin (ikke varmevekslermaskin)

ImageHver vinter blir flere lykkelige espressomaskineiere utsatt for en katastrofal ulykke, nemlig å finne benken sin full av vann og en dertil frostsprengt koker. Oppdager du det litt sent vil du blåse varmeelementet også. Vil du unngå å komme i ulykka, så kan du lese videre.

Read more: Vinterlagring / frostsikring av espressomaskin (ikke varmevekslermaskin)

Kommer det lite eller ikke noe vann ut av gruppen?

ImageHvis det ikke kommer vann ut av gruppen, kan dette skyldes ett eller flere forhold. I denne artikkelen vil du kunne få litt mer forståelse for hva dette kan skyldes.

Read more: Kommer det lite eller ikke noe vann ut av gruppen?

Rens av melkesteamer

MelkesteamingPå grunn av undertrykk som dannes i damparmen når denne kjøles ned, vil melk kunne trekkes opp i dysen, damprøret og i verste fall dampkranen. I profesjonell sammenheng bør derfor melkerense foretas regelmessig for å unngå at melkerester bygger seg opp. Symptom på at melkerester bygger seg opp, er redusert dampkapasitet eller tett melkesteamer. Det kan også forekomme at dampen ikke lar seg stenge av.

Read more: Rens av melkesteamer

Blir ikke Rancilio Silvia varm?

Rancilio silvia blir ikke varmVi har hatt utstrakt erfaring med Silvia siden våren 1998. Når så mange maskiner fines der ute i markedet, så har vi naturlig nok opplevd noen problemer, om en liten grad. Det vanligste problemet er at maskinen slutter å varme på en eller annen måte, enten det skyldes en termostat som har sluttet å fungere eller varmeelementet har tørrkokt.

Read more: Blir ikke Rancilio Silvia varm?

Rengjøring av kaffekvern

ImageHar du renset kaffekvernen i det siste? Gamle rester av kaffe som legger seg i kvernen har særdeles stor effekt på kaffen. En distinkt bitterhet i koppen vil være resultatet av tilgriset espressokvern.

Read more: Rengjøring av kaffekvern