x 

Råvarer

thumb beansInformasjon om råvarer, og da særlig kaffe. Alle prosesser som kaffefukten gjennomgår fra plante til ferdig brent bønne er svært viktige for det resultatet som er mulig å oppnå i koppen.

Hva slags kaffe benyttes i espresso?

lippe espresso1Kaffen som benyttes har ofte en annerledes smaksprofil en konvensjonell kaffe (les traktekaffe). Den kan være kraftigere brent, med dette er langt fra noen nødvendighet. Kaffe fra Nord-Italia er for eksempel relativt lite brent, mens den er mer brent i Sør-Italia. I Nord-Amerika (og Norge) tenderer kaffen til å nesten være brent til kull. Kaffe som er brent mer må generelt males finere i en espressomaskin

Read more: Hva slags kaffe benyttes i espresso?

Det er lett å spare seg til fant

ImageRåvaren er et av de mest krisitke punkt for tilberedningen av en perfekt espresso. Allikevel blir pris prioritert fremfor kvalitet av de fleste cafeer, barer og restauranter. Ved å på denne måten miste fokus på kvalitet, er det fort gjort å spare seg til fant.

Read more: Det er lett å spare seg til fant

Varme - en av kaffens verste fiender

ImageVi mennesker liker oss gjerne godt i varmen. Kaffen derimot, lider.

Read more: Varme - en av kaffens verste fiender

Roasting and Blending

alexander forran dragen

This is not about philosophy; it’s about knowing origins, their taste and aroma, and having a solid experience in combining them and in interpreting your target taste.

Read more: Roasting and Blending

Oppbevaring av kaffe


coffee beans kaffebønnerKaffens fiende nummer 1 er oksygen. Med oksygen tilstede vil kaffens aromagivende stoffer bli oksidert og mao harskne.
Som forbruker, dersom man ikke brenner sin egen kaffe, er man prisgitt den kvaliteten man får ved kjøp.

Read more: Oppbevaring av kaffe