x 

Vedlikehold


I kaffegruppen, rundt dusjholdet (der vannet fordeles til kaffen) sitter gruppepakningen. Når filterholder settes i gruppen skrus denne mot gruppepakningen slik at det ikke oppstår lekkasje under bryggingen. Er gruppepakningen slitt eller gammel vil den ikke fungerer tilfredstillende og man vil lettere se lekkasjer rundt filterholderen under brygging. Gruppepakningen skal derfor jevnlig skiftes ut. Bedre ofte enn sjelden, ettersom gruppepakningen er laget av gummi og denne blir hard og vanskelig å fjerne over tid. (bildet t.v viser en meget slitt pakning)

Fremgangsmåte

Før pakningen fjernes, kan det være en idé å skru ut dusjhodefilteret så ikke dette ødelegges. Dette kan evt gjøres rent eller skiftes når man først er i gang. Pakningen fjernes ved at en syl stikkes inn i den slik at den kan jekkes ut. Evt kan en skrue skrus inn i den og en tang benyttes til å trekke pakningen ut.

Når pakningen er fjernet, renses gruppen og særlig sporet til pakningen med Rancilio rensebørste eller annet egnet redskap. Hvis ikke kan du risikere lekkasjer rundt den nye pakningen.

Den nye pakningen presses opp i sporet. Filterholderen med filter brukes til å presse den ytterligere på plass.

Spesielt for Rancilio Silvia og Lucy

Når man først skal skifte pakning på en Rancilio hjemmemaskin, kan en proffpakning anbefales, men vær oppmerksom på at denne er hardere enn normal pakningen for disse maskinene. Hvis du har skiftet til proffpakning kan du nok oppleve at det virker litt stivt og hardt å sette filterholderen på plass. Den vil imidlertid fort gå seg til og gi et meget godt feste. Proffpakningen vil også tillate bruk av litt ekstra kaffe fordi det ikke er nødvendig å skru filterholderen så langt for at det skal holde tett under brygging..