x 

Vedlikehold

MelkesteamingPå grunn av undertrykk som dannes i damparmen når denne kjøles ned, vil melk kunne trekkes opp i dysen, damprøret og i verste fall dampkranen. I profesjonell sammenheng bør derfor melkerense foretas regelmessig for å unngå at melkerester bygger seg opp. Symptom på at melkerester bygger seg opp, er redusert dampkapasitet eller tett melkesteamer. Det kan også forekomme at dampen ikke lar seg stenge av.

Oppskriften gjelder maskiner med varmeveksler som Rancilio profesjonelle maskiner, La Valentina og E2K junior

 

  • 1) Flytende rensemiddel (selges ikke i nettbutikk pga transportforskrifter) tynnes i forholdet 1:20 med vann i en stålmugge som damprøret kan settes nedi.
  • 2) Sett damprøret ned i stålmuggen med uttynnet melkerens
  • 3) Blås ut litt damp. Steng av og la stå i 5 min
  • 4) Blås ut litt damp. Steng av.
  • 5) Gjenta punkt 4) 10 ganger
  • 6) I en stålmugge med rent kaldt vann, blås ut litt damp og steng av
  • 7) Gjenta punkt 6) 10 ganger
  • 8) Kjør damp i stålmuggen til en temperatur på 80-90 grader oppnås
  • 9) Fjern stålmuggen. Tørk av damprør og blås ut damp for å fjerne rester av rensemiddelet ytterligere.
  • 10) Er damprør usedvanlig tilgriset, utfør punkt 1-9 ytterligere én gang.

 

Lykke til!