x 

Teknikker

ImageUnder WBC 2007 var det særdeles to deltagere som skilte seg ut på måten de tampet på: vår egen Einar Kleppe Holthe, og verdensmester James Hoffmann. Hva var så spesielt med den?

For de av dere som så på la dere nok merke til at ingen av dem kakket tamperen mot filteret for å løsne kaffeavsetninger langs kanten.

Teknikken er som følger:

Doser kaffen som normalt , og stryk av det overflødige for å sørge for jevn fordeling i filteret.

Tamp en gang, løst, for å  rette av kaffen og sørge for jevn overflate.

Trekk deretter tamperen rett opp, med en liten skrubevegelse som om du skulle polere overflaten. Dette gjør at tamperen skaper et lite undertrykk når den blir dratt opp, noe som gjør at den resterende kaffen blir sugd ned fra kanten. Ikke kakk tamperen mot kanten!

Press så tamperen ned som normalt, med ~15 kilos trykk.

 

Denne teknikken antas å ha oppstått via konsensus på diverse internettfora, og er allerede i bruk påde hos Tim Wendelboe på grünerløkka og på vei inn i Stockfleths.