x 

Teknikker

dosering2Informasjon om teknikker som benyttes under tilberedning av kaffe. Dette er teknikker som vil kunne forbedre smak og utseende på din drikker.

Kaffebrygging med presskanne fra Freud

freud cafetier

Presskannen fra Freud er ikke bare et fantastisk designikon, men gir også svært god kaffe. Vi gir her en generell innføring i bruk av denne. Metoden kan også brukes på andre presskanner. 

Les mer: Kaffebrygging med presskanne fra Freud

Hvordan tampe som en verdensmester

ImageUnder WBC 2007 var det særdeles to deltagere som skilte seg ut på måten de tampet på: vår egen Einar Kleppe Holthe, og verdensmester James Hoffmann. Hva var så spesielt med den?

Les mer: Hvordan tampe som en verdensmester

Brenne kaffe hjemme?

Jeg hadde aldri trodd jeg skulle ende opp med å brenne min egen kaffe. Det virket ganske sært å brenne selv, men samtidig kunne jeg ikke unngå å like tanken. Jeg liker nemlig folk som virkelig tør å ta ting helt ut, men at det skulle bli meg? Nei, det trodde jeg ikke. Nå gjør jeg det 1-2 ganger i uken. Jeg finner frem popcornmaskinen, åpner vinduene på kjøkkenet og setter i gang med hele den ganske arbeidssomme, men du verden så lærerike og morsomme prosesessen. Det ryker og lukter, det flyter chaff rundt i rommet, naboer titter nysjerrig inn når de kjenner lukten utenfor, men det er likevel så veldig verdt innsatsen når man sitter der etterpå og nyter en nytraktet Costa Rica Tarrazu fra nybrent og nymalt kaffe. Aromaen og smaken er rett og slett eksplosiv. Kaffeopplevelsen blir ikke større.

Les mer: Brenne kaffe hjemme?

Steame melk med liten maskin med varmeveksler (video)

Da jeg gikk fra Rancilio Silvia til E2K junior oppdaget jeg fort at den er litt annerledes å steame melk med. Grunnprinsippene er likevel fortsatt de samme. Som med alle maskiner er det en overgangsperiode der man justerer teknikken litt før melken atter er blank og fin.

Les mer: Steame melk med liten maskin med varmeveksler (video)

Cappuccino med lønneblad og hjerte

latte art cappuccinoI tillegg til å være baristaens signatur, er en rosett e.lign et tegn på kvalitet ettersom det settes strenge krav til steaming av melk for å få til et avansert mønster. En dekorativ presentasjon av en cappuccino, gjør ikke denne drikken bare innbydende, men ved at perfekt steamet melk blandes sammen med espressoens smakfulle crema, oppnås en utrolig, fløyelsaktig konsistens som fremhever smaken. Den absolutte forutsetning for å få til cappuccinokunst, det være seg hjerter, rosetter, lønneblader og andre lekre mønstre, er en perfekt steamet melk. Artikkel om å steame melk kommer senere.

Les mer: Cappuccino med lønneblad og hjerte

Steame melk med Rancilio Silvia espressomaskin


Rancilio Silvia er kjent for sine gode egenskaper og kraftige damptrykk. Dette gjør det usedvanlig enkelt å få til et tykt skum, og det er ikke nødvendig med hjelpemidler for å blåse opp melken. Dampen er imidlertid svært retningsbestemt og gir kraftig rotasjon i stålmuggen, så her må tungen holdes rett i munn. Les under for å vite mer om hva du må passe på.

Les mer: Steame melk med Rancilio Silvia espressomaskin