x 

Espressodrikker

iskaffe cold brew

I denne artikkelen tar vi for oss en veldig enkelt metode for å lage iskaffe basert på svart kaffe. Dette er også en metode som ivaretar kaffens naturlige friskehet og er enkel å skalere opp til større kaffetraktere. 

Brygg et vanlig håndbrygg på Hario v60. Til en stor eller to små iskaffe trenger du 18 g kaffe og 300 g vann. For to store eller fire små anbefaler vi 30 g kaffe og 500 g vann. Etiopisk eller Kenyansk kaffe fungerer erfaringsmessig svært bra til denne metoden.

 Vi anbefaler at du brygger direkte over i en kanne som er plassert i en beholder med isvann. Hurtig nedkjøling er veldig viktig for å hindre at bitterstoffene får utvikle seg.

V60 iskaffe kaldbrygg

Bruk en skje til å røre rundt i kaffen når brygget er ferdig. Dette gjør at kaffen kjøles raskere ned.

Kaffen serveres over et glass fyllt med is. Det er viktig at det er nok isbiter i glasset, hvis ikke vil kaffen bli raskt utvannet. For å få en friskere opplevelse kan man servere iskaffen med en sitronskive. Vi anbefaler at man ikke bruker sukker i selve bryggeprosessen, men heller tilbyr sukkerlake ved siden av for dem som ønsker en søtere kaffe.

is kaffe coffee on the rocks

 

iskaffe svart