x 

Espressodrikker

espresso c10 dobbel

Ristretto defineres slik i boken "Bønner i by'n" (av Dag Evjenth og Tim Wendelboe):

"Kort espresso. Ca 1,5-3 cl væske, men ekstraheringstiden skal være den samme som på espresso: 25 sekunder. Dette opnås ved å stille kvernen finere. Ikke manipuler ved å ha ekstra kaffe i filteret!!! Jeg lager kun doble ristretto."

ristretto Ristretto krever en god espressokvern med nøyaktig instillingsmekanisme. Det er en balansekunst hvor man hele tiden er nær ved å kvele maskinen fordi man maler så fint. Belønningen er imidlertid meget god for ingenting er så intenst aromatisk som en perfekt ristretto.




Noen lager ristretto ved å fjerne koppen tidligere under brygging. Det er ikke en ekte ristretto. Man er nødt til å stille kvernen finere og holde på samme ekstraksjonstid som normalt, muligens noe lengre i dette tilfellet (opp mot 30 sekunder).